Urban Agency
CHUNGDAM
RESIDENTIAL TOWER IN THE HEART OF GANGNAM
KALVEBOD WAVES
Copenhagen's new harbor-front
LILLE LANGEBRO
Copenhagen's new pedestrian and cycle bridge
BRIGHTEN HANNAM
HIGH-END RESIDENTIAL COMPLEX
FAABORG
NEW HARBOUR BATH
LE CARROUSEL ART HOTEL
WHERE THE CITY MEETS THE SEA
POSTHUSGRUNDEN
FUTURE LANDMARK OF VÆRLØSE
HEIDE
A new twist on a historic bakery
VANCOUVER FOREST
Living Canopy
WINNENDEN
Productive City
MERRONIAN 2
ROOFSCAPE: A NEW DIMENSION
JANGJI
COMPACT CITY
FUMBALLY ENTERPRISE HUB
A CENTRE OF CREATIVITY AND INNOVATION
MULHOUSE ZOO
THE CATHEDRAL & THE FOREST
CITÉ DES ARTS
A MEDINA OF ARTS & CREATIVITY
DOCK MILL
A Green Future
SICK-KASERNE
Cube Houses
MERRONIAN 1
ROOFSCAPE : A NEW DIMENSION
FIOMA
From bustling industry to vibrant residential
FALEN 40
TOWNHOUSES IN ODENSE
SINNAE
Take the Green Line
U-WORK
Sustainable Co-working in Timber
SCHLEBUSCHER HÖFE
COMPETITION WINNER
PH PARK
GARDEN LIVING
QUARTIER ALZETTE
COMPETITION WINNER
JAEGI
COHESIVE STREETSCAPE
DIE CONTINENTALE
CONSOLIDATING COURTYARD
METROPOL
CITY'S CENTER POINT
CAMPUS EnBW
WORKING CONNECTS
WALSH'S YARD
Student Castle
AMIENS ZOO
The big hut and the rock
CPH AIRPORT BRIDGE
SHORTCUT FOR 2 MILLION USERS OPENED
THE DOMINION, CALGARY
Bridgeland Verandas
BUNDANG TWIN TOWERS
CONSTRUCTION STARTS SOON
TRI HOUSE
Garden Tent
NEGOK OFFICETEL
152 MICRO APARTMENTS IN SEOUL
DIETENBACH
NEW DISTRICT IN FREIBURG
GLÜCKSTEINQUARTIER
GOLDEN GATE
HARD (AM BODENSEE)
CREATING WATERFRONT IDENTITY
KAISTRAßE
HOTEL IN DÜSSELDORF'S HARBOUR
West Campus Calgary
Calgarian Crystal
SHOE SHELF SHOP
CONTEMPORARY EXTENSION
CHARLEVILLE
Spirit of the Place
BULL ISLAND
Learning from Seeing
CHARLOTTENLUNDHAVE
SURROUNDED BY GREENERY
GRAND Xi BEACH
DUAL SKYLINE APARTMENTS
RUSTIC HOUSE
IN TIME...
CHERRYWOOD
The Modulor
COLD HAWAII INLAND
NATIONAL WATER SPORTS CENTER
SOMMERLYST
FAMILY FRIENDLY
FESTENBERGSIEDLUNG
Competition winner
MBC
NEW URBAN MAGNET ON YEOUIDO ISLAND
PLASTIC HOUSE
House renovation & extension
MARIA HILF
COMPETITION WINNER
ALLIANZ HEADQUARTER
COMPANY'S CAMPUS IN STUTTGART
iCAMPUS
WORKSPACES OF THE FUTURE
YEOUINARU FERRY TERMINAL
Han river transportation hub
TECHNOPOLE
INNOVATION CAMPUS
DEMONWARE
CALL OF DUTY
NÆRHEDEN
LIVING IN-BETWEEN NATURE
GREENACRES
STEPPING FIELDS
NEWMARKET
URBAN CATALYST
MCH HERNING
TRANSFORMATION OF EXHIBITION CENTER
PRUSSIA STREET
URBAN OASIS
AMAGER COMMONS QUARTER
URBAN ISLANDS
FREIBURG
NEW HEADQUARTER FOR VOLKSBANK
MIDAN CITY
ENTERTAINMENT VILLAGE
LAAYOUNE
EDUCATION CENTRE FOR ALL
SLAGELSE
KNOWLEDGE CITY
CASTLE & DRURY
RETAIL FIT-OUT
SCHOOL IN LURUP
NEW HEART OF THE DISTRICT
POSTAREAL
36 METERS TALL SCULPTURE IN FREIBURG
TEMPLEOGUE DENTAL
DENTAL PRACTICE FIT-OUT IN DUBLIN
SPENCER DOCK
THE VERTICAL VILLAGE
URBAN MOTION
GET THE HANG OF OUR URBAN MOTION!
SHENZHEN
Qianhai Exchange Plaza - More than trade!
Brick a Back House
House renovation & extension
Cupboard House
House reconfiguration & extension
FBAB Lisbjerg
New social housing
Fermes Urbaines
44 Social Housing units
Formwork
Art Studio
Fringe THEATRE
New Tent Structure
JEJU
Wood Experience Center
Kantplatz 8
in Neumünster
Kløvermarken
Future of Copenhagen
Kronberg
School of music
Le Twist
10 Apartments & retail
Ørestad
Assisted Housing
Orla Kiely
OK:NY
Poolbeg Twins
MAKEOVER FOR ICONS
Sky Houses
34 apartments retrofit & new extension
Vault House
Private residence
Vogternes Raad
TV Studio on DR2
Yuseong
Youth Center
  • /assets/projects/P058_Post4-1646822553.jpg
  • Project Data
    Size: 5.170 m²
    Location: Værløse, Denmark
    Client: Hansen Thomsen, Høpfner Projects Aps
    Type: Open Competition
    Status: Competition 1st Prize, Completion 2020

    Team: Henning Stüben, Heechan Park, Morten Bang Jensen, Cinzia Deviti, Jakub Śmiech
    POSTHUSGRUNDEN

    The main square in Værløse, town located 15km away from Copenhagen, is a well-functioning trading center that boasts a wide range of stores, restaurants and cultural institutions such as a cinema, library and local culture house known as “Galaksen”. While the spatial design of the square forms a coherent architectural expression in terms of shape and materials it currently lacks a strong identity and proper connection with the town’s second focal point; the train station. As both a combined junction and landmark, the Posthusgrunden will have two very important functions in the city structure. Located on an old post office site just between the main square and train station our project is set to be the missing link in the urban tissue and will act as an orientation point for many people travelling by train or bus to Copenhagen’s city center. The proposed building is situated on a peripheral settlement along the roads to give the urban space a clear spatial definition. The highest point is placed on the corner between the main square and Hareskovhvile Street, from there the roof descends according to the heights of the surrounding buildings, distances and road widths. The building’s sensitive and unique volume allows it to both fit naturally and receptively amongst the surrounding landscape, whilst becoming a new distinctive landmark that signifies Værløse. A series of setbacks on upper levels visually create a more friendly building scale. These shifts in the volume and facade also form large secluded terraces for the residents. In order to seamlessly merge the building into the urban space, the base is slightly rotated to create a multitude of spaces, niches and setbacks that form a more attractive streetscape. A small square on the corner facing towards the town center serves as a nice transition to the red square and invites guests to visit the commercial area. A slightly elevated courtyard works as an entrance area from where all the flats can be accessed. Apartments located on courtyard level enjoy small gardens with clear divides between their private areas and the public zones providing a common square and meeting place for residents with a cozy atmosphere. From the courtyard four staircases are accessible, each leading up to two or three apartments per floor. Two of the cores are located in the inner corners of the building and two on the north facade, this distribution allows for a good mix of homes of varying sizes and optimal sunlight conditions. The sculptural facade with shifting sloping walls provide loggias facing either south or east for all of the dwellings, while the declining profile of the building creates more roof surfaces that become generous terraces for the penthouses. Brick is cleverly implemented as the main material out of respect for the surrounding architecture and urban spaces.

  • /assets/projects/P058_Post-1646812955.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post2-Custom.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post3-Custom.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post4-Custom.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post5-Custom.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post6-Custom.jpg
  • /assets/projects/posthusgrunden/slides/P058_Post7-Custom.jpg
  • /assets/projects/P058_Post2.jpg
  • /assets/projects/P058_Post3.jpg
  • /assets/projects/P058_Post8.jpg
  • /assets/projects/P058_Post7.jpg
  • /assets/projects/P058_Post5.jpg
  • /assets/projects/P058_Post6.jpg
POSTHUSGRUNDEN
FUTURE LANDMARK OF VÆRLØSE
Join us on Facebook | Twitter
© 2021 Urban Agency