Urban Agency
Chungdam
RESIDENTIAL TOWER IN THE HEART OF GANGNAM
KALVEBOD WAVES
Copenhagen's new harbor-front
LILLE LANGEBRO
Copenhagen's new pedestrian and cycle bridge
Brighten Hannam
HIGH-END RESIDENTIAL COMPLEX
FAABORG
NEW HARBOUR BATH
LE CARROUSEL ART HOTEL
WHERE THE CITY MEETS THE SEA
POSTHUSGRUNDEN
FUTURE LANDMARK OF VÆRLØSE
HEIDE
A new twist on a historic bakery
VANCOUVER FOREST
Living Canopy
WINNENDEN
Productive City
MERRONIAN 2
ROOFSCAPE: A NEW DIMENSION
JANGJI
COMPACT CITY
FUMBALLY ENTERPRISE HUB
A CENTRE OF CREATIVITY AND INNOVATION
MULHOUSE ZOO
THE CATHEDRAL & THE FOREST
CITÉ DES ARTS
A MEDINA OF ARTS & CREATIVITY
DOCK MILL
A Green Future
SICK-KASERNE
Cube Houses
MERRONIAN 1
ROOFSCAPE : A NEW DIMENSION
FIOMA
From bustling industry to vibrant residential
FALEN 40
TOWNHOUSES IN ODENSE
SINNAE
Take the Green Line
U-WORK
Sustainable Co-working in Timber
SCHLEBUSCHER HÖFE
COMPETITION WINNER
PH PARK
GARDEN LIVING
QUARTIER ALZETTE
COMPETITION WINNER
JAEGI
COHESIVE STREETSCAPE
DIE CONTINENTALE
CONSOLIDATING COURTYARD
METROPOL
CITY'S CENTER POINT
CAMPUS EnBW
WORKING CONNECTS
Walshe's Yard
Student Castle
Amiens Zoo
The big hut and the rock
CPH AIRPORT BRIDGE
SHORTCUT FOR 2 MILLION USERS OPENED
The Dominion, Calgary
Bridgeland Verandas
BUNDANG TWIN TOWERS
CONSTRUCTION STARTS SOON
Tri House
Garden Tent
NEGOK OFFICETEL
152 MICRO APARTMENTS IN SEOUL
DIETENBACH
NEW DISTRICT IN FREIBURG
GLÜCKSTEINQUARTIER
GOLDEN GATE
HARD (AM BODENSEE)
CREATING WATERFRONT IDENTITY
KAISTRAßE
HOTEL IN DÜSSELDORF'S HARBOUR
West Campus Calgary
Calgarian Crystal
SHOE SHELF SHOP
CONTEMPORARY EXTENSION
Charleville
Spirit of the Place
Bull Island
Learning from Seeing
CHARLOTTENLUNDHAVE
SURROUNDED BY GREENERY
GRAND Xi BEACH
DUAL SKYLINE APARTMENTS
RUSTIC HOUSE
IN TIME...
Cherrywood
The Modulor
COLD HAWAII INLAND
NATIONAL WATER SPORTS CENTER
SOMMERLYST
FAMILY FRIENDLY
Festenbergsiedlung
Competition winner
MBC
NEW URBAN MAGNET ON YEOUIDO ISLAND
Plastic House
House renovation & extension
MARIA HILF
COMPETITION WINNER
ALLIANZ HEADQUARTER
COMPANY'S CAMPUS IN STUTTGART
iCAMPUS
WORKSPACES OF THE FUTURE
YEOUINARU FERRY TERMINAL
Han river transportation hub
TECHNOPOLE
INNOVATION CAMPUS
DEMONWARE
CALL OF DUTY
NÆRHEDEN
LIVING IN-BETWEEN NATURE
GREENACRES
STEPPING FIELDS
NEWMARKET
URBAN CATALYST
MCH HERNING
TRANSFORMATION OF EXHIBITION CENTER
PRUSSIA STREET
URBAN OASIS
AMAGER COMMONS QUARTER
URBAN ISLANDS
FREIBURG
NEW HEADQUARTER FOR VOLKSBANK
MIDAN CITY
ENTERTAINMENT VILLAGE
LAAYOUNE
EDUCATION CENTRE FOR ALL
SLAGELSE
KNOWLEDGE CITY
CASTLE & DRURY
RETAIL FIT-OUT
SCHOOL IN LURUP
NEW HEART OF THE DISTRICT
POSTAREAL
36 METERS TALL SCULPTURE IN FREIBURG
TEMPLEOGUE DENTAL
DENTAL PRACTICE FIT-OUT IN DUBLIN
SPENCER DOCK
THE VERTICAL VILLAGE
URBAN MOTION
GET THE HANG OF OUR URBAN MOTION!
SHENZHEN
Qianhai Exchange Plaza - More than trade!
Brick a Back House
House renovation & extension
Cupboard House
House reconfiguration & extension
FBAB Lisbjerg
New social housing
Fermes Urbaines
44 Social Housing units
Formwork
Art Studio
Fringe THEATRE
New Tent Structure
JEJU
Wood Experience Center
Kantplatz 8
in Neumünster
Kløvermarken
Future of Copenhagen
Kronberg
School of music
Le Twist
10 Apartments & retail
Ørestad
Assisted Housing
Orla Kiely
OK:NY
Poolbeg Twins
MAKEOVER FOR ICONS
Sky Houses
34 apartments retrofit & new extension
Vault House
Private residence
Vogternes Raad
TV Studio on DR2
Yuseong
Youth Center
  • /assets/projects/vancouver-forest/Logoless-Render-3-scaled.jpg
  • Project Data
    Project: High-rise Passivhaus apartments / community space
    Size: 200 homes, 4,000m² of community space
    Location: Vancouver, Canada
    Year: 2022
    Budget: Confidential
    Team: Urban Agency
    Status: Ongoing
    VANCOUVER FOREST

    The design for Vancouver Forest takes inspiration from the scenic forest regions of the BC area. Using timber, bamboo and greenery, the project forms a vibrant, sustainable domain for residents and the community. Providing both private apartments and a community space on the upper and lower floors respectively, the development is expressed as two separate units for the first three storeys and then fuse from the fourth floor. This creates an outdoor passage through the building's core. The structure’s permeability contributes to the public realm, offering connectivity between parallel streets. Ascending in a series of stepped terraces from the south end, the apartments are exposed to ample sunlight. This graduated profile also facilitates architectural integration. The curved corners of the façade soften the building’s appearance, enhancing its dynamism and fluidity. Opting for materials with a low-embodied energy, the design comprises a bamboo CLT structure and cladding, with only the lift and fire stairs using concrete to comply with the local building code. Bamboo boasts a number of sustainable credentials: it has a similar tensile strength to steel but its lightweight, tubular form renders it highly efficient to transport. The plant’s prodigious regenerative rate renders it even more sustainable than timber, growing 15 times faster than traditional lumber. The façade follows a modular format that alternates windows and cladding of equal proportions. This improves thermal insulation in accordance with Passivhaus standards and allows efficient, cost-effective prefabrication off-site. Terraces, intermittent balconies and bamboo posts offer depth to the elevation and provide a balance of light and shade. This ‘column forest’ effect creates a strong architectural identity that alludes to the region’s natural environment. These clusters of timber columns reference both the nearby woodlands and their journey from forest to building, by floating up the river. To complement the warmth and texture of the timber façade, the structure is envisaged with foliage and trees along the terraces. This ‘living canopy’ envelopes the building in an everchanging façade, echoing the vitality, colour and dappled light of a forest grove.

  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides2-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/Vancouver-Forest-Slides-18-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides3-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides4-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides5-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides6-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides7-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides8-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides9-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides10-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides11-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides12-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides13-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides14-scaled.jpg
  • /assets/projects/vancouver-forest/slides/VVancouver-Forest-Slides15-scaled.jpg
VANCOUVER FOREST
Living Canopy
Join us on Facebook | Twitter
© 2021 Urban Agency